2024. szeptember 20.

SZPI-IPOSZ EGYÜTTMŰKÖDÉS

Vissza az előző oldalra

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. és az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), azzal a céllal, hogy az ország gazdaságának fejlesztése érdekében tovább erősítsék a vállalkozások helyzetét, valamint elősegítsék az európai uniós forrásokhoz való hozzájutásukat.

Fontos célkitűzésünk, hogy a mikrovállalkozások ne csak hitelek, hanem uniós támogatások révén is beteljesíthessék a bennük rejlő foglalkoztatási és innovációs képességeket. Társaságunk és az IPOSZ a kölcsönös információmegosztáson túl vállalta, hogy népszerűsítik egymás tevékenységét, saját rendezvényeiken megjelenést biztosítanak egymásnak, illetve közös rendezvények, konferenciák és workshopok rendezését helyezték kilátásba. A hivatalos aláíráskor, a 32. Magyar Kézművesség Napján, az SZPI ügyvezetője, Szakács Áron kiemelte a Társaságunk ügyfélköre és az IPOSZ tagjai közötti hasonlóságokat, amelyek kiváló alapot biztosítanak ahhoz, hogy még magasabb szintre emeljük kapcsolatainkat, együttműködésünket.

Az ágazati programokban több tízezer vállalkozásnak, több tízezer kedvezményezettnek segítünk, és reméljük, hogy a közeljövőben az IPOSZ tagságához tartozó vállalkozásokat is a sorainkban köszönthetjük. Lényeges eleme a tevékenységeinek, hogy gyakorlatilag egy pályázati gondolat megfogalmazásától kezdve egészen a projektzárásig, ebben a bürokratikus nyelven megfogalmazott EU-s struktúrában próbálunk eligazodást nyújtani a kedvezményezetteknek, érthető emberi nyelven. Ezt teljesen ingyenesen biztosítjuk, Magyarország Kormánya, illetve az Európai Unió finanszírozásával kapunk ehhez támogatást. Ez egy nagyon jelentős elem és hozzáadott érték a piacon tevékenykedő vállalkozásokkal szemben, kollégáink az EU-s fejlesztéspolitikai informatikai részében is szakértő segítséget képesek nyújtani ügyfeleinknek.” – mondta Szakács Áron, az SZPI ügyvezetője, aki reméli, hogy a közeljövőben IPOSZ tagságához tartozó vállalkozásokat is ügyfeleink között köszönthetjük.