2024. április 24.

GINOP PLUSZ REGIONÁLIS ROADSHOW VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI NAPOK AZ SZPI KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL

Vissza az előző oldalra

Regionális roadshow keretében ismerteti a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz aktuális és közeljövőben várható EU-s pályázatait, a Széchenyi Terv Plusz versenyképességi uniós támogatási forrásait együttműködő partnereivel közösen az Irányító Hatóság. A szervezők 2024. április 17. és május 15. között összesen hét helyszínen (Szeged, Székesfehérvár, Pécs, Győr, Debrecen, Miskolc és Budapest) várják az érdeklődőket.

A Gazdaságfejlesztési EU-s források a Széchenyi Terv Pluszban címmel meghirdetett vállalkozásfejlesztési előadássorozat szerdai első állomásán Szegeden Greinstetter Balázs helyettes államtitkár, a GINOP Plusz Irányító Hatóságának (Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága [GFP HÁT]) nevében ismertette a program céljait, az aktuális és várható pályázati lehetőségeket. A résztvevőket Kasziba Levente, az MFB EU Üzleti Igazgatóság Üzleti Divízió igazgatója tájékoztatta a vállalkozói hitelezés lehetőségeiről, majd Szokolai Zsolt, az Európai Bizottság DG REGIO egységvezető-helyettese és Glósz Andrea, a Joint Venture Szövetség elnökségi tagja adott gyakorlati ötleteket a pályázatok megvalósításához. 

A Széchenyi Programiroda térítésmentes tanácsadói szolgáltatását Sarok Krisztián, az SZPI szegedi irodájának vezető tanácsadója mutatta be, előadásában a sikeres projekttervezéshez és megvalósításhoz adott naprakész és hasznos információkat. A jelenlegi ciklusban Társaságunk a közvetlen európai uniós pályázatok hazai önerő és/vagy előkészítési támogatásaival kapcsolatos lebonyolítói feladatokat is ellát, ennek keretében igyekszik arra ösztönözni a hazai érdeklődőket, hogy közvetlenül is pályázzanak az Európai Bizottság által kezelt forrásokra. 

A programindító kerekasztal-beszélgetéseken sikeres GINOP-projektek megvalósítói osztották meg tapasztalataikat. Az előző operatív programból elnyert EU-támogatásból a régióban megvalósított termékeikkel és szolgáltatásaikkal a résztvevők a kiállítói standokon közvetlenül is megismerkedhettek.

A rendezvény további alkalmain hasonló program keretében találkozhatnak az érdeklődők az adott térség sikeres GINOP-projektjeinek megvalósítóival, valamint a SZPI helyi irodáinak tanácsadóival is.

A szegedi előadáson elhangzottakról részletesebben következő két hírlevelünkben olvashatnak az érdeklődők.

Megjelent hírleveleinket az alábbi linken tekinthetik meg: 
https://szpi.hu/cikk/hirlevel